Anýz plod celý
Bedrník anýz (Pimpinela Anisum) je jednoletá rostlina pocházející ze Středozemí a Malé Asie. Sbírá se v srpnu až září, plody se nechají dozrát, suší se v tenkých vrstvách. Má sladce kořeněnou nasládlou chuť, pro kterou se již mnoho let používá jako koření, zvlášť v pokrmech asijských kuchyní. Skvěle se také hodí do vánočního pečiva, koláčů, anýzových placiček, sladkých rýžových pokrmů, mléčných polévek a ovesných kaší, dále také při nakládání kořenové zeleniny. Anýz je výborným prostředkem podporujícím vykašlávání. Žvýkání semen anýzu zabraňuje páchnutí z úst. V trávícím traktu působí spasmolyticky. Jeho použití je vhodné i v pediatrii. Podporuje tvorbu mateřského mléka, do nějž se jeho účinky také přenáší. Zvyšuje tvorbu žluče, urychluje trávení, omezuje plynatost. Působí proti střevním katarům, křečím trávicího traktu.
Přispívá k:
- Lepšímu vykašlávání
- Normálnímu trávení
- Tvorbě žluče
- Tvorbě mateřského mléka
Složení:
- 100% Anýz plod celý
Původ:
- Asie
Návod na přípravu:
- Jednu čajovou lžičku sušeného plodu přelijeme 200 ml vroucí vody a necháme louhovat. Připravený nálev užíváme 3x denně. Koření můžete využít dle potřeby a chuti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.