Pohanka hnědá se používá do salátů nebo jako příloha k masům. Dají se z ní připravovat i sladké pokrmy a kaše. Obsahuje zinek, mangan, měď, vitamín B1 a B2, E a C.
Cizrna chuťově připomíná vařený hrách, ale má lehce oříškovou příchuť. Přezdívá se taky jako hrách římský a je nedoceněnou luštěninou na našem území. Můžeme z ní připravit...
Bulgur hrubý je naklíčená, usušená a nahrubo pomletá pšenice s oříškovou chutí. Nenadýmá. V české kuchyni ho můžeme použít do salátů, nádivek, karbanátků, polévek nebo přílohu k...
Špaldové kroupy jsou podobné ječným kroupám. Hodí se skvěle na přípravu jitrnic nebo na zahuštění polévek, karbanátků, do masových či zeleninových směsí nebo jako příloha. Jsou...
Ječné kroupy se dají využít do polévek, salátů, pomazánek nebo je můžete zapéct, použít jako přílohu nebo z nich udělat knedlíky, karbanátky nebo si z nich vyrobit moučníky.
Kuskus semolinový (medium) jsou sušené bezvaječné těstoviny vyrobené ze semolinové mouky z tvrdozrnné pšenice. Můžeme ho použít jako přílohu k jídlu, udělat si z něj výborný...
Kuskus celozrnný (semolina) se používá jako příloha k jídlu, ale můžete z něho udělat i vynikající saláty nebo slané či sladké pokrmy. Je základní surovinou národní kuchyně v...
Bulgur medium se využívá v české kuchyni hlavně na saláty, nádivky, karbanátky, do polévek nebo jako příloha k masu. Nenadýmá. Obsahuje vitamin A a minerály.