Velkozrnná čočka je nejznámější a nejpoužívanější druh čočky. Obsahuje malé množství vitamínů a minerálů, dodává tělu rostlinné bílkoviny, stopových prvků a minerální látky...
Červenou čočku půlenou můžeme připravit na chutnou kaši či zavářku do polévky. Chutí připomíná hrách. Můžeme ji podávat jako přílohu k jídlu, do polévek, pomazánek nebo do...
Červená fazole nebo se jim také říká chilli fazole, protože mají po uvaření nasládlou chuť. Hodí se jako příloha k rýžovým nebo kukuřičným pokrmům. Používají se hlavně v mexické...
Zelený hrách má vydatnou chuť. Můžete z něj připravit chutnou kaši, polévky nebo saláty. Obsahuje rostlinné bílkoviny, vitamíny, i minerální látky. Pokud jste citlivý na...
Čočka černá patří mezi oblíbené luštěniny. Je zdrojem vitamínů B a minerálních látek (železa, hořčíku). Skvěle se hodí do salátů, k lososovi i k jiným rybám, skvěle chutná s...
Malá bílá fazole se používají spíše do polévek, studených salátů, nebo jako příloha. Můžete je použít i do pomazánek nebo nádivek. Je doporučeno konzumovat
Velká bíla fazole jsou výživnou a sytou potravinou, také se jim říká máslová fazole, díky jejím chuti. Skvěle se hodí do polévek, salátů nebo pomazánek.
Fazole Adzuki jsou tmavě červené fazolky, které jsou oblíbené pro naklíčení. Hodí si do polévek, ale i do studených salátů a hlavně mají jemnou oříškovou chuť.
Žlutý loupaný hrách, půlený se liší od žlutého hrachu celého především v rychlosti přípravy. Hlavně se tenhle připravuje mnohém rychleji než celý. Můžeme ho využít do polévek...