Velkozrnná čočka je nejznámější a nejpoužívanější druh čočky. Obsahuje malé množství vitamínů a minerálů, dodává tělu rostlinné bílkoviny, stopových prvků a minerální látky...
Francouzská zelené čočka je zajímavá svou tmavě zelenou a břidličně šedou barvou, s lehce namodralým mramorováním. Je nejchutnější čočka, díky lahodné oříškové a pepřové chuti....
Zelený hrách má vydatnou chuť. Můžete z něj připravit chutnou kaši, polévky nebo saláty. Obsahuje rostlinné bílkoviny, vitamíny, i minerální látky. Pokud jste citlivý na...
Čočka černá patří mezi oblíbené luštěniny. Je zdrojem vitamínů B a minerálních látek (železa, hořčíku). Skvěle se hodí do salátů, k lososovi i k jiným rybám, skvěle chutná s...
Červená čočka loupaná je zbavena slupky, takže nenadýmá, nemusíte ji namáčet jako jiné luštěniny a je rychle uvařená. Má zajímavé zbarvení do oranžové barvy. Můžeme ji...
Velká bíla fazole jsou výživnou a sytou potravinou, také se jim říká máslová fazole, díky jejím chuti. Skvěle se hodí do polévek, salátů nebo pomazánek.
Zelený loupaný hrách (půlený) se liší od zeleného hrachu pouze kratší dobou přípravy. Je vhodný pro přípravu kaší či polévek a je také zdrojem živin a vitamínů.
Malá bílá fazole se používají spíše do polévek, studených salátů, nebo jako příloha. Můžete je použít i do pomazánek nebo nádivek. Je doporučeno konzumovat
Fazole černá jsou populární v latinskoamerické kuchyni. V Mexiku se běžné přidávají do burrita, salátů, polévek a vegetariánských pokrmů. Můžete s nimi péct oblíbené FAZOLOVÉ...
Červenou čočku půlenou můžeme připravit na chutnou kaši či zavářku do polévky. Chutí připomíná hrách. Můžeme ji podávat jako přílohu k jídlu, do polévek, pomazánek nebo do...